Dalında kalmasın diye ücretsiz dağıttı: Vatandaşlar bahçeye akın etti

Antalya’nın Alanya ilçesinde yaşayan Recep Erdoğan, talebin düşmesiyle dalında kalan “yeni dünya” meyvesini ziyan etmemek için sosyal medyadan çağrı yaptı. Vatandaşlar bahçeye akın etti.
Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı İncekum Mahallesi’nde yaşayan Recep Erdoğan, halk arasında “Malta eriği”, “yeni dünya” ve “muşmula” olarak bilinen meyveye ilginin azalması üzerine dikkat çeken bir adım attı. Bahçesindeki ürünlerin heba olmasını istemeyen Erdoğan, sosyal medya üzerinden yaptığı çağrıyla meyveleri ücretsiz olarak dağıtmaya başladı.
Bölgede özellikle avokado gibi tropikal ürünlerin yaygınlaşmasıyla birlikte yeni dünya meyvesine olan talebin ciddi oranda düştüğünü belirten Erdoğan, bir zamanlar önemli bir gelir kaynağı olan bu ürünün artık eski değerini görmediğini ifade etti. Bu durumun, hasat edilmeden ağaçta kalan meyve miktarını artırdığını dile getirdi.
Ürünlerin dalında çürüyüp gitmesine gönlünün razı olmadığını söyleyen Erdoğan, çözümü vatandaşlara ücretsiz dağıtmakta buldu. Sosyal medyada yaptığı paylaşımın ardından çok sayıda kişi bahçeye gelerek meyve toplamaya başladı.
Erdoğan, "Alanya bölgesinde eskiden yeni dünya köylünün geçim kaynağıydı. Alınıp satılıyordu ve çok kıymetliydi. Bu yıllarda avokado ve diğer meyveler çoğalınca yeni dünya ikinci planda kaldı. Yeni dünya ağacın başında kalıyor, toplamaz isek kuruyor ve kuşlar yiyor. Ben de sosyal medya üzerinden vatandaşlar gelip toplasınlar diye paylaşımda bulundum. Vatandaşlar geldiler, 2 gündür ağaçlardan toplayıp götürüyorlar. Toplaması maliyetini karşılamıyor, bu yüzden toplamaya gerek duymuyoruz. Vatandaşların gelmesini bekliyoruz. Helal olsun" dedi.
Bahçeye gelerek meyve toplayan vatandaşlardan Mehmet Ali Ateş ise çağrıya kısa sürede karşılık verildiğini belirterek, "Bahçede meyveyi toplayan yiyen yokmuş. Recep abi sosyal medyadan canlı yayın yaptı kimse yemiyor diye. Bahçede kalmasın insanların kursağından geçsin diye biz de toplayıp yiyoruz. Bütün her yer yeni dünya ile dolu" ifadelerini kullandı.
Telif & Kaynak
Bu haber özet ve görsel atfı Dünya Gazetesi kaynaklı RSS akışından alınmıştır. Tam metni kaynağında okumak için aşağıdaki bağlantıyı kullanın:
Orijinal Habere GitAynı Kaynaktan Diğer Haberler
İTO Başkanı Avdagiç: Ekonomi programında kur, ihracat ve ithalat rejimi gözden geçirilmeli
26 Nisan 2026 · Dünya Gazetesi
CENTCOM, ABD'nin İran limanlarına ablukası nedeniyle 37 gemiyi geri döndürdüğünü açıkladı
26 Nisan 2026 · Dünya Gazetesi
Moskova’dan itiraf gibi açıklama: Rusya'da ekonomi daralıyor
26 Nisan 2026 · Dünya Gazetesi
TOKİ İstanbul kura sonucu öğrenme: TOKİ İstanbul başvuru numarası öğrenme
26 Nisan 2026 · Dünya Gazetesi